tisdag 5 juni 2012

Godaste kycklingen

På en av mina stora inspirationskällors blogg Gourmetmorsan hittade jag följande recept som är helt ljuvligt ! Min man sa att det var det godaste han ätit på flera år. Flickorna tycker också att det smakar toppen. Jag har gjort receptet mjölkfritt och lagt till lite mer marmelad i recepet

Ingefärskyckling
4 portioner

Ingredienser
4 kycklingfileér, saltas och peppras
Sås:
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk ingefärsmarmelad
6 dl havregrädde
2 msk kinesisk soja
2 msk chilisås


Gör så här:
Låt alltsammans puttra några minuter. Smaka av med ingefärsmarmelad.
Dela kycklingen i mitten på längden. Lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Häll över såsen och in i ugnen på 200-225°C, i ca 20-30 minuter.
Serveras tillsammans med ris eller pressad potatis och en smarrig sallad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar