På en av mina stora inspirationskällors blogg Gourmetmorsan hittade jag följande recept som är helt ljuvligt ! Min man sa att det var det godaste han ätit på flera år. Flickorna tycker också att det smakar toppen. Jag har gjort receptet mjölkfritt och lagt till lite mer marmelad i recepet
Ingefärskyckling
4 portioner
Ingredienser
4 kycklingfileér, saltas och peppras
Sås:
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk ingefärsmarmelad
6 dl havregrädde
2 msk kinesisk soja
2 msk chilisås
Gör så här:
Låt alltsammans puttra några minuter. Smaka av med ingefärsmarmelad.
Dela kycklingen i mitten på längden. Lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra.
Häll över såsen och in i ugnen på 200-225°C, i ca 20-30 minuter.
Serveras tillsammans med ris eller pressad potatis och en smarrig sallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar