En enkel men god kaka som de flesta gillar. Kan smaksättas med kakao, citron, apelsin, lime eller vad man nu gillar.
Ingredienser:
3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g mjölkfritt margarin 1 dl havredryck
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Mjölkfritt margarin och ströbröd till formen
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g mjölkfritt margarin 1 dl havredryck
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
Mjölkfritt margarin och ströbröd till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar