Ingredienser (24 portioner)
Botten
300 g mjölkfritt margarin
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl havredryck
9 dl vetemjöl
5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Glasyr
120 g mjölkfritt margarin
8 msk kallt, starkt kaffe
7 dl florsocker
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Garnering
Kokosflingor
Gör så här
Botten:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält margarinet och blanda i.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker och blanda i smeten.
Rör i havredrycken.
Glasyr:
Smält smöret.
Blanda i kaffet och låt blandningen svalna.
Blanda i de torra ingredienserna och rör om ordentligt till en jämn smet.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en långpanna (c:a 30x40 cm) med 2 bakplåtspapper som läggs omlott och upp på kanterna.
Bred ut smeten i långpannan och grädda kakan i mitten av ugnen i c:a 25-30minuter.
Låt kakan svalna.
Bred på glasyren och skär kakan i lagom stora rutor.
Strö över kokosflingor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar