Det är alltid lika gott med kladdkaka... testa och se i fall ni tycker denna faller er i smaken
Ingredienser :
- 100 gram mjölkfritt margarin
- 2 ägg
- 3 dl strösocker
- 2 ½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- Margarin och ströbröd till formen
- 50 g mörk choklad 70 % av bra kvaliet
Sätt ugnen på 150 grader. Smält margainet i en kastrull och tillsätt matolja. Vispa ägg, strösocker ljust och pösigt och rör ner margarinet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.Servera den sega och kladdiga kladdkakan med glass eller sojagrädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar