tisdag 5 juni 2012

Mjölkfri kladdkaka



Det är alltid lika gott med kladdkaka... testa och se i fall ni tycker denna faller er i smaken 

Ingredienser :
  • 100 gram mjölkfritt margarin 
  • 2 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao 
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • Margarin och ströbröd till formen
  • 50 g mörk choklad 70 % av bra kvaliet
Sätt ugnen på 150 grader. Smält margainet i en kastrull och tillsätt matolja. Vispa ägg, strösocker ljust och pösigt och rör ner margarinet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter, och stick i grovt brutna chokladbitar. Grädda kladdkakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.Servera den sega och kladdiga kladdkakan med glass eller sojagrädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar