söndag 3 juni 2012

Mjölkfri fläskpannkaka

Eftersom båda våra flickor är allergiska mot mjölkprodukter är det inte lätt alla gånger att hitta på snabba lösningar på middagar som skall vara lätta, snabba och goda. Fläskpannkaka tillhör favoriten hos vår äldsta tös. Letat länge efter ett gott recept som jag äntligen hittat. Det är värt att prova. Tänk på att alla recept går det att byta ut till vanliga mjölkprodukter i stället.



Bästa fläskpannkakan 



4 port

Ingredienser:
2 paket bacontärningar
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
6 dl havredryck
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 msk mjölkfritt margarin

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader!
Blanda mjölet och saltet med hälften av havredrycken. Häll därefter i resterande havredryck och blanda väl. Knäck i äggen och rör till en jämn smet! Låt smeten svälla i 30 minuter om du har tid. Lägg bacontärningarna i en ugnssäker form och ställ in i ugnen i 10 minuter. Häll därefter på smeten över baconet och ställ in i ugnen i 30 min
TIPS : riv i 2 potatisar för att få en fylligare och matigare fläskpannkaka


Servera med lingonsylt!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar